Sunday, 12 February 2012

Kelana Musafir

Bismillahirrahmanirrahim..

Di sana, ada cita dan tujuan
yang membuatmu menatap jauh ke depan
di kala malam begitu pekat
dan mata sebaiknya dipejam saja
cintamu masih lincah melesat
jauh melampaui ruang dan masa
kelananya menjejakkan mimpi-mimpi.

Salim A Fillah.

Dublin, Ireland

Eiffel Tower, Paris, France

Granada, Spain


Al Hambra, Granada

Masjid Al Bayzin, Granada

Mezquita Cathedral, Cordoba


Mezquita Cathedral, Cordoba

Seville, Spain


Kelana pengembara bermusafir di bumi Tuhan, 
mahunya bukan harta dunia bahkan secicip 'ibrah dan tarbiyyah yang diharapkan.
Kaki melangkah seribu batu pundak memikul beban
kelelahan berbayar biarpun seringkali jua ia kejatuhan.

tsumma Alhamdulillah.
9 Januari 2012~ 1 Februari 2012

(Ireland)Dublin-Cork-(France)Paris-Besancon-(Spain)Malaga-Granada-Cordoba-Seville-(United Kingdom)London-Leeds


Next Jaulah, Bumi Anbiya mungkin? inshaAllah :)

Gambar-gambar di United Kingdom tak sempat dirakamkan, bateri habis dan kad memori penuh. (Allah.Allah. apa pun jazakumullahukhair akhawat di semua tempat yang memberi kami menumpang dan segala kemudahan. Lillahitaala, syukran jiddan, semoga Allah membalas segala kebaikan antunna.! ) Kisah-kisah jaulah mungkin akan diupdate di post-post selepas ini, randomly inshaAllah. Gambar selebihnya ada di Flickr atau Facebook saya. Alhamdulillah, jaulah yang merangkumi seribu satu tarbiyyah Allah. Semoga akhawat terus maju menapaki jalan dakwah. Biidznillah.

4 comments:

Zaza Fakharuldin said...

awaaak,
peace be upon you.
cantik gamba tu, awak ade bakat terpendam yee.
hihi.
blog kite mempunyayi music yg sama. hihi.

salam rindu.
zaza

Qautsar said...

Zaza,

Waalaikumussalam warahmatullah :)
Allah Allah. rindu kat akhawat Leeds! memang tak sangka Allah temukan kita kat sana :')

Allah hai, takde pun bakat terpendamnye. ini sikit je la dapat, kalau gambar gambar lain banyak tak centre, senget la apela :P

yeke! haha,samala, suka music ni kan ^^ soothing :')

salam rindu dari bumi beijing :')

Anonymous said...

salam, love your writing. Subhanallah, may allah bless you ! :) Anyway, boleh saya tau apa lagu blog ni ? Tenang aje bila dgr..

Qautsar said...

Waalaikumussalam warahmatullah.Alhamdulillah :') syukran for reading,apa yg baik dari Allah,sy tiada apa2 lgsung.

May Allah bless you too sahabah :)

oh, lagu ni, boleh cari di youtube,
OST City Hunter.

InshaAllah :)