Tuesday, 23 November 2010

Aidiladha ke2 di Beijing :)

Bismillah.. :) 

Alhamdulillah, hari ini pagi pagi dah bersemangat , siap siap untuk ke Masjid NiuJie, untuk menunaikan solat sunat Aidiladha. walaupun tiada keluarga menemani, sambutan Aidiladha masih dirai. :) suhu sejuk menggigit tubuh tidak lagi terasa, kerana kehangatan Aidiladha lebih bermakna.
~3' degree celcius. hee..DSLR tersayang aku muroqib kami pergi ke sana.;p



8.30 pagi - Perhentian Bas BFSU Xiyuanr

*kamera nabila* amalina, aku, wanny & zarina :)

9.15 pagi- Masjid Niujie

jemaah lelaki terlalu ramai, solat di luar.

10.00 pagi- solat sunat aidiladha.

saf wanita  penuh di ruang solat. kawasan luar terpaksa digunakan. hebat tak solat pun pakai winter coat? :p

usai solat.
Islam unites all ppl around the world ;)

kami : zarina, amalina, nabila, syafiqah(saye), wanny, and azrina :)


BINATANG SYURGA ;') 
terharu tengok lembu lembu dan qibas yang bakal dikorbankan. terbayang alangkah bertuahnya mereka kerana dipilih terus ke syurga. fikirkan nasib diri, apa mungkin dapat mencium bau syurga kelak?









Proses Qurban *sila jangan tengok jika anda fobia darah* :p

jangan menangis wahai makhluk terpilih..
darahmu tidak sia-sia mengalir di bumi ini..
kelak menjadi tunggangan mulia di akhirat..
menuju ke syurga firdausi..
andai kita bertemu di sana..
harapnya menjadi pengakhiran terindah ;)

























SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA :)






6 comments:

Aina Fadzila said...

terharu sayang baca entry ni. sedih sedih. sobs sobs. eh aina lak lebih emo nya. hehe. salam aidiladha sayang :)

syafiqah.rahmat said...

huhu..terime ksih aina~ ^^ best mse ni.sgt2 best..tgk rmai muslim plbgai bngsa solat sme2 and smbut ibadah qurban ni.rse terharu je..ISLAM REALLY UNITES US ALL :)

Kembara Bahasa said...

Anakanda Syafiqah,

Mohon ayahanda menyimpan beberapa gambar qurban di Niu Jie untuk dokumentasi kajian Islam di China.
Syukran.

syafiqah.rahmat said...

boleh boleh. ;) sama-sama. ^^ berguna juga gambar2 ini nanti.. :)

zairah@78 said...

Salam.....huhuhu...tersentuh nengok gambo2 penyembelihan tu....chumel je nengok gambo maklong n frens....salam sayang dari aziq, adif....muuuaaahhhsss...cayang mak long....p/s: fb mama kita dah x bleh on kat opis...huhuhu so kita keep in touch kat blog erk....

hafizquran said...

harap suatu hari nanti,ada rezeki untuk smpai ke sana. :)