Sunday, 13 February 2011

Salji

Bismillah..
view dari tingkap bilik

Salji di luar masih renyai-renyai..
bumi Beijing kelihatan putih saujana mata memandang..
di tingkap bilik,
haba dari dalam menutup pandangan..
bunga-bunga salji menghiasi reranting pohon sekerat itu,
SubhanAllah.. betapa besar kurnia Mu tuhan.
suci, tiada campuran..
ikhlas sungguh.
tak terucap dengan kata-kata.
musim dingin ini terasa 'hangat' kembali.

4 comments:

Anonymous said...

salam....dkat sana masuh salji lg ke...??

bulan depan pun salji masih ada ke?
maaf sekadar bertanya...

Anonymous said...

pka!! next week ak blk agk2 ade lg x snow? ak rindu lah snow..T.T
kalo kt beijing da xde, agk2 nti mse kte gi korea ade x ek? ;(

p.s: gmbr snow 'view dari tgkp blk' tu gmbr winter last year pnye or tahun ni?? ;p

aku rindu ko lah! =D
kalo ko nk pesan mak ko bg brg pape thru ak, bg this week k..nti nk blk da! :)

-amal

syafiqah.rahmat said...

Waalaikumussalam warahmatullah.. saudara/saudari, sekarang ni masih salji, tapi bulan depan tu, Wallahualam. kalau ada rezeki, ada lah :)

syafiqah.rahmat said...

Amal: haha.sibuk nak anonymous gak amalina ni.;p
kat korea nanti ada snow insyaAllah. kita gi main puas-puas kat sana ok ? ^^ hahaha.kau jangan lah kantoi kan aku . gambar lastyear nye. tapi pemandangan tadi lebih cantik dari gambar tu tahu! serius! ^^ cantik weh. salji turun macam bunga sakura tu. gugur sikit2 :) cantik sangat!

aku pun rindu bangat sama kamu deh. hehe :) ok2, sekarang macam takde nak pesan apa2, nanti aku nak, aku contact kau ek :) terimakasih amal :) nnti aku gtahu ibu aku :) cepat2 balik sini! ^^