Thursday, 6 January 2011

Cuti Winter !

In the name of Allah, the Most Gracious , Most Merciful..

Alhamdulillah.. Alhamdulillah.. Alhamdulillah.terima kasih pada yang mendoakan ;)
cuti saya baru mula, DUA BULAN tu! peh, kena buat list panjang-panjang nih.
InsyaAllah akan update entry yang lebih berfaedah dari yang ini. *keduniaan sangat~ =.=" *
Semoga cuti yang panjang ini tidak matikan hati yang baru berbenih dakwah..
tarbiyah perlu seiring, istiqomah perlu dibaja..
sama-sama kita usaha menjadi individu muslim yang berjaya :)


p/s : Saya dah merdeka. Anda pula? ;)

16 comments:

Ryo-chan Inchiban Kakkoi desu said...

awak. seronok x study kat china?senang x nak belajar bahasa dia?

syafiqah.rahmat said...

salam ukhti..maaf lambat balas. tadi ada usrah dengan naqibah..
haha..belajar bahasa mandarin ea? hmm..nak kata susah, sama susah mcm bljar bhasa lain,tapi insyaAllah boleh je kuasai bahasa ni . ;) alhamdulillah..Allah bagi ilham and rezeki untuk teruskan.

Ryo-chan Inchiban Kakkoi desu said...

seronoknye..akak pergi sane belajar bahase je ke? belaja medic ke? saye sgt berminat nak tau :)

Cidak said...

ololo,zatul chan nak pegi china plak ke?

huk3

syafiqah.rahmat said...

comel betul adik ni~ ^^ aah akak kat sini bljar bahasa je :) takde amek medik. kalau ade jaulah ke sini,datang la~ kami sambut dgn hati terbuka~ ^^

syafiqah.rahmat said...

cidak, ??

Ryo-chan Inchiban Kakkoi desu said...

sangat seronok. akak amik cm degree ke? sape yg tanggung?

cidak? cmne hang boleh samai ke china jugak?

syafiqah.rahmat said...

bagus nya adik ni.. minat belajar ea? :)MasyaAllah..semoga terus kan dgn semangat tu ye ^^ aah akak amek dgree.. under MARA.:)

Ryo-chan Inchiban Kakkoi desu said...

:P oh jadi nanti akak bile balik malaysia? akak akan jadi ape?
translator ke?

syafiqah.rahmat said...

akak balik lmbat lagi :) insyaAllah tunggu summer nnti.winter ni just spend kat china and insyaAllah bulan 2 ade jaulah ke seoul,korea :)
err.ktorg ade cntract dgn MARA,abis grad nnti jdi lect bhsa mandarin.:) pas abis cntract tu boleh la cuba bidang lain plak ke :) insyaAllah..

Cidak said...

eh,saya dah kenal orang china ni lama da...

saya juga kenal org uk ni pun da lama.

hek3

Ryo-chan Inchiban Kakkoi desu said...

k.syafiqah - wa sangat seronok.. saye mmg dr kecik ade hati nak study kt china pon :P

cidak - erm...

syafiqah.rahmat said...

adik zaza. haha..^^ comel betul.. klu mcm tu bljar sikit2.nnti msti boleh speak fluently ;)

Zaza said...

:P
akak, also saye nak mintak kebenaran akak. saye ade amik ebberape kata2 dari blog ni :)
wassalam

syafiqah.rahmat said...

eh sila sila lah :) tulisan ni semua ilham dari Allah.akak takde hak nak halang sape2.. :) klu ade ilmu yg bermnfaat lagi akak brsyukur.alhamdulillah.. tp klu ade ape2 yg akak tlis ntah hape2 tu..maaf ye.. :)

syafiqah.rahmat said...

*lupa. waalaikumussalam wbt :)