Wednesday, 21 September 2011

Alhamdulillah,Syukur ya Allah!

Bismillahirrahmanirrahim ..

Alhamdulillah,
tak terkata. :')
tak terkataaaaa....
Allah permudahkan sesungguhnya....
sangat-sangat terharu. ;')

Dakwah ini dibuat bukan kerana hamba,
bukan untuk puaskan hati manusia,
tetapi untuk puaskan hati Sang Pemilik Cinta,
iya, 
Dia yang di atas sana.
menunggu-nunggu kita untuk pulang ke syurga,
dengan senyuman paling bermakna.
;')

Selamat Datang adik adik :)
Semoga ukhuwwah ini terjalin keranaNya juga.
Ameen insyaAllah.

senyum macam bintang. ^_^ 

ehem.saya dah jadi 'kakak' setelah menjadi 'junior' selama 2 tahun.
*senyum kenyit mata*



16 comments:

Faaein Talip Roy said...

Alhamdulillah.. Moga ukhuwwah indah itu sentiasa diberkati-Nya..
Semoga menjadi 'kakak' yang hebat agar menjadi tauladan buat mereka.. ^^,

.rai.di.sini. said...

moga2 ..hurm..kami kat blcu automatik jadi senior.. hehhee..moga2 kami yg kerdil ini dpt tunjuk ajar dari senior2 bfsu kalian :)

Salsabila said...

husna tak pernah dengar lagi ukhuwah itu boring kan kak? hee.

alhamdulillah, semoga Allah lancarkan segalanya ^_^

z a z a said...

alhamdulillah. klu ade rezeki lbih mai dtg uk tauuuuuuu ;)

Qauthar said...

Faaein, :)

InsyaAllah,mudah2an ~ jzkk atas doa, :) moga doa itu juga menguatkan ikatan antara kita ya? ^^

hehe,nak jadi 'super kakak' boleh? :D

Qauthar said...

Sis Raihana,

Dik,awak jangan risau! everything will be settle kat blcu nnti :) akak2 senior ramai boleh tolong kat sana,and laoshi kat sana pun sngt helpful :)

nnti senang2 meh la join kami braktiviti kat bfsu ye ^^

Qauthar said...

Husna!! ^^ betul betul , akak pun tak penah dengar orang kata ukhuwwah itu membosankan :)

Ameen insyaAllah, jzkk husna! ^^
awak jaga diri baik2 kat sana tau.snang2 kita borak ye ? :) *rindu!

Qauthar said...

Sis Zaza, !

Zaza zaza~ akak nak datang nanti insyaAllah, :D heee.ada rezeki kita jumpa ye ^^

Nadzipah said...

Alhamdulillah..Syukran lillah. Tumpang gembira sama :))

Kami di sini pun tak sabar-sabar nak bergelar 'kakak' ni..asyik jadi 'adik' je kan...

Rabbi yassir wa la tu'assir..Insya-ALLAH. Moga ukhuwah yang terbina kekal hingga ke syurga. Biiznillah :D

shairazi sharizan said...

tertusuk-tusuk dgn ungkapan ini

Dakwah ini dibuat bukan kerana hamba,
bukan untuk puaskan hati manusia,
tetapi untuk puaskan hati Sang Pemilik Cinta,


mengharapkan keikhlasan dalam bekerja

Aliyah Al~Istiqamah said...

indahkan kak rasa itu ^^

Puding Karamel said...

menjadi kakak itu dibumbui pelbagai perisa
ada pahit, masam, masin, dan manisnya.
Pastinya, ia tersangat indah, sekiranya redha Allah yg dkejar
^^

Qauthar said...

Kak Nadzipah,
hehe.kan kan kak?Alhamdulillah ^^ bila jadi senior.tiba tiba rasa matang plak.(selama ni pun matang je.;p )

jzkk kak! semoga dapat memberi sentuhan tarbiyyah pada jiwa jiwa yang mencariNya.

insyaAllah. :')
semoga Allah permudahkan akak di sana ya!

Qauthar said...

Shairazi Sharizan,

Semoga Allah menghitung ikhlas dan menerima amal dakwah kita semua.
ameen.

Qauthar said...

Adik Aliyah!

betul sangat kan dik?^^ rindu aliya :( bila la nk jumpa lagi ...

Qauthar said...

Akak puding karamel ;p (apekahh syafiqah ni -.-")

Aiwah ;') Jika semuanya dibuat kerana Allah,tidak rasa pun beban atau penat ketika berdakwah walau hakikatnya hati dan rasa seringkali teruji dengan dunia manusia.

:')
syukran kak!