Sunday, 18 September 2011

Cerita Hati

Bismillah...

Sudah lama,
aku letakkan hati ini di tempat selayaknya.
di dalam genggaman Sang Penulis Cerita.

[photo appreciation]
Jazakillah kheir : Zahidah Azman. <3

Hati tenang di dalam,

Semoga,bertemu sang penjaga hati,
yang sama-sama di atas jalan dakwah ini.



p/s : "Antunna dah kena mula berdoa dan beristikharah agar bertemu that someone yang akan membawa kita lebih maju di jalan ini,yang sama-sama melakukan amal dakwah sampai tua,sampai syurga,Insha-Allah."


13 comments:

.rai.di.sini. said...

kehadirannya mungkin sedkit membuka hati ini. kehadirannya mungkin menggembirakan hati ini. jangan bersedih apabila dalam istikharah die bukan lah rusuk yg kita tunggu selama ini. jangan takut lepaskan ape yang bukan hak kite. mungkin ade yang lebih baik. untuk sama2 membangkitkan diri dr medan ini,Allah temukan kite dgn die .walaupun die sebenarnye bukan jodoh kte. untuk yg mendapat istikharah cinta dr Nya, bergembiralah wahai hati. janji Allah itu pasti. bersabarlah sehingga waktu menghalalkanya ;')

Qauthar said...

Allah... :')

terima kasih sis raihan, semoga kita sama2 dapat menjaga hati itu.Biar tenang dalam tarbiyyah.InsyaAllah.

May Allah bless. ^^

Faaein Talip Roy said...

Alhamdulillah.. rasa macam beruntung dapat masuk blog ni.. teruskan perjuangan dakwah kamu ukhti..

moga mendapat pendamping yang dihajati.. inshaAllah.. (^^,)

Qauthar said...

Ukhti Faaein, :)

Alhamdulillah,salam ukhuwwah fillah ^_^ syukran jiddan doakan sy :) moga kamu juga sentiasa tenang di sana ye? ^^

err.post ini sebenarnya universal. (malu) insyaAllah. sama2 kita berusaha menjadi yg trbaik :)

aiEz said...

Assalamualaikum...:)

insyaAllah moga akan ketemui apa yg dicari..segala urusan jika niatnya baik akan dipermudahkn...:)

Qauthar said...

Waalaikumussalam wbt,

err,insyaAllah.terima kasih atas doa. sebenarnya entry ni untuk semua. lelaki and perempuan jg.

betul,semoga apa yg kte lakukan,
atas namaNya,
kerana redhaNya,
mudah-mudahan.
jazakallahkhairan.:)

may Allah bless.

UmmuAisya said...

Alhamdulillah, blog yang sangat berguna. Kata2 ukti memberi saya semangat =)

Teruskan perjuangan ukti!

nusrah said...

Assalamualaikum syafiqah..
InsyaAllah, sentiasa mendoakan insan-insan sekeliling mendapat jodoh yg boleh sama-sama pimpin tangan kita ke syurga nanti. Miss you fillah..! ;'(

p/s : I just see your quote appeared in someone's tumblr ;)

Qauthar said...

UmmuAisya,

sweetnya nama awak ^^ anaknya nnti diberi nama aisyah ye? :)

InsyaAllah,jzkk sis! semoga kita thabat di jln ini .;')

Qauthar said...

My dear Nusrah, ;)

waalaikumussalam wbt ukhti! :)
yup.kita sama2 brdoa moga2 sahabat2 di luar sana,peroleh jodoh yg boleh muroqib sampai ke pintu syurga. ;')

insyaAllah.. miss you too :(
awak~ ada FB kan? add add! ^^

err, tumblr siapakah? *pelik*

jzkk syg :)

nusrah said...

hmm...syafiqah bg email boleh??
nti sy bg link fb kat situ..boleh???
teeeeheeeee..too open if i give the link rite here.. :)

Qauthar said...

boleh2 insyaAllah ^_^ kte bgi email kat sini tau :)

narcissa_pka@yahoo.com.my

:)

nusrah said...

alhamdulillah dah email.. ;)