Monday, 11 April 2011

'Keluarga' :)

Bismillah..

Masa mula-mula datang ke Beijing,China,rasa keseorangan sangat,jauh dari ibu ayah,adik-adik..rupanya Allah nak ganti dengan bagi saya dua 'keluarga' yang lebih lebih berharga! syukur! Alhamdulillah ^^ ini 'keluarga' kedua saya :) comel tak? hik.

Maaf la, sempena musim bunga ni, banyak pula rehlah nye kan. Kali ni buat di 玉渊潭. :)
hehe.kita share gambar ye. ^^  *sorry teknik photography saya memang kureng, ape pun do enjoy the photos. :)

10/4/11 (Ahad)- 
Ya Allah, Kau pertemukan hati-hati ini dalam suasana tarbiyah,
tika ia masih tercari-cari jalan keluar dari kegelapan jahiliyah,
kuatkannya ya Allah,
satukan kami di jalan yang Kau pilih untuk kami..
tiada yang dapat menyatukan kecuali Engkau ya Khabir..

saya ada 13 orang adik beradik! wah meriah kan? ^^

makanan,alhamdulillah rezeki kami~ ^^ terimakasih ya Allah

scenery kat taman. :)

cherry blossom :)

cherry blossom :)

tulip! ^^ <3
meihuar :)

tulip! <3

tulip! ^^

tulip! ^^


yes,tulip again! :P
 

hee~ tulip! :D

tulip~~~~~~~

banyak pulak tulip ni =.="


tulipppp lagi.

ye,tulip ni. -.-


daisy! finally~
 
and here comes my favourite photo! ^^



:)

:) <3

Sahabat,
semoga kita menjadi serikandi-serikandi yang mekar berjuang di saff-saff hadapan,
gugurnya kita mudah-mudahan sebagai syuhada fisabilillah..


"Agar Dia memasukkan orang-orang mukmin laki-laki dan perempuan ke dalam syurga yang mengalir di bawahnya sungai-sungai.Mereka kekal di dalamnya dan Dia menghapus kesalahan-kesalahan mereka. Dan yang demikian itu menurut Allah suatu keuntungan yang besar."
(Al Fath 48:5)

Amin insyaAllah :)




6 comments:

MohdHafizan said...

wah2..
dah msm bnga,
kt sini still snowing.

aPpLePiE said...

subhanallah, cantik sungguh. err. punya la selama ni ingat tulip ada kat amsterdam je. :O

hehe.

syafiqah.rahmat said...

huu..kat russia mmg 365 ada salji gak ea? bila ye mse spring?

syafiqah.rahmat said...

ukhti :) haha.kat sini ada je.tapi kat amsterdam lagi cantik la of course ! ^^ teringiiiinn sgt nk gi tengok tulips kat sana T_T

MohdHafizan said...

kt sini winter mmg lama,
spttnye da start spring skrg tapi still snowing jgk.

syafiqah.rahmat said...

oo..tu la dgr2 kat sana mmg sentiasa sjuk je. best la still dpt main salji lagi ^^